بارداری یکی از مهم ترین و حساس تری دوران در زندگی زنان است. بنابراین بهتر است این دوران را تحت نظر یک متخصص زنان خوب باشید تا همه موارد مورد نیاز برای شما بررسی شود. این نکات در بارداری به شما کمک می کند که یک حاملگی راحت داشته باشید و برای زایمان بی خطر و بدون استرس آماده شوید.
در شرایط زیر ممکن است بیش از حد نیاز به پزشک داشته باشید. البته موارد بیشتر را می توانید در مقاله بارداری های پرخطر را مطالعه کنید.
- بیماری مزمن مانند دیابت یا مشکلات قلبی داشته باشید.
- خطر زایمان زودرس وجود داشته باشد.
- سن بالای 35 داشته باشید.
- حامل بیش از یک جنین هستند.
- عامل پیچیده دیگری داشته باشید که ممکن است شما را در رده پرخطر قرار دهد.
علائم شایع در دوران بارداری
تکرر ادرار
این علامت ممکن است در افراد مختلف تفاوت داشته باشد، اما همانطور که کودک شما به رشد خود ادامه می دهد و برای آماده شدن برای تولد به داخل لگن شما پایین می آید، همچنان به مثانه شما فشار می آورد. حتی گاهی ممکن است هنگام عطسه یا خندیدن نیز این مشکل برای شما ایجاد شود. اگر میزان این مشکل زیاد باشد می توانید با پزشک خود در میان بگذارید .
تورم بدن
ممکن است به نظر برسد که اکنون هر قسمت از شما بزرگتر شده است، از جمله دست و پا. در بیشتر موارد، احتباس مایعات اضافی و هورمون ها مقصر هستند. و همانطور که رحم شما رشد می کند، روی رگ های خاصی فشار وارد می کند که می تواند جریان خون را از نیمه پایینی بدن به نیمه بالایی کاهش دهد. برای اینکه کمی تسکین پیدا کنید، تا حد امکان پاهای خود را بالا بگذارید و از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
سوزن سوزن شدن یا بی حسی در انگشتان و دست ها
گر احساس بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دست یا مچ دست دارید، می تواند سندرم تونل کارپال باشد. تونل کارپال سیستمی از استخوان ها و اعصاب در سمت کف مچ دست شما است. افزایش احتباس مایعات در دوران بارداری می تواند فشار بیشتری را بر روی این استخوان ها و اعصاب وارد کند و باعث ایجاد احساس گزگز یا بی حسی شود. این ناراحتی معمولاً پس از زایمان کاهش مییابد، اما اگر میخواهید زودتر تسکین پیدا کنید، با پزشک خود صحبت کنید.
فشار لگن
درست مانند شما، کودک شما نیز برای روز تولدش آماده می شود. یکی از کارهایی که او انجام می دهد این است که به پایین لگن شما می افتد. برای شما، نقطه ضعف این است که احتمالاً فشار بیشتری را روی لگن، مثانه و باسن خود احساس خواهید کرد. نکته مثبت این است که ممکن است بتوانید کمی راحتتر نفس بکشید، زیرا با افتادن او احتمالاً فشار کمتری به ریهها و دیافراگم شما وارد میکند.
کمر درد
یکی دیگر از علائمی که ممکن است در نه ماهگی با آن آشنا شوید، کمردرد است. در همین حال، هورمون های بارداری مفاصل لگن شما را برای زایمان آماده می کنند. برای تسکین خود، سعی کنید وضعیت بدنی خوبی داشته باشید (یوگای دوران بارداری می تواند به این امر کمک کند)، کفش های طبی و راحت بپوشید و در صورت امکان از انجام هر گونه بلند کردن اجسام خودداری کنید. یک ماساژ ملایم یا یک بسته گرم یا سرد با موقعیت مناسب نیز می تواند احساس خوبی داشته باشد.
لکه های بارداری
ممکن است در ماه نهم بارداری متوجه تغییراتی در پوست خود شوید. هورمونهایی که در دوران بارداری در بدن شما جریان دارند میتوانند تولید ملانین را افزایش دهند که میتواند منجر به ظاهر شدن لکههای قهوهای رنگ روی صورت (معروف به ملاسما) شود.
افزایش وزن در بارداری
افزایش وزن، به طور ایده آل بر اساس BMI یک نکته مهم است که در هر مراجعه توسط پزشک شما بررسی می شود . گاهی روند افزایش وزن به کندی پیش می رود، گاهی روند طبیعی دارد و در برخی موارد بسیار زیاد است. پزشک در این صورت ممکن است برنامه غذایی خاصی برای شما در نظر داشته باشد.